The Minimalist
För ett par veckor sedan så snubblade jag in på en dokumentär på Netflix som heter The Minimalist. Den handlar om Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus, två män som omvänder sina liv helt. Från att jobba och fokuserat på vad man kan köpa, konsumera och ta för givet sina relationer till att leva för sina relationer och ha så få grejer som möjligt men saker som gör dem lyckliga. Jag fann dokumentären så fantastisk för det är så jag vill leva, jag vill kanske inte gå så extremt som dem men jag tar det absolut som en lärdom in i mitt egna liv. För vi människor överkonsumerar på våran jord, saker som vi inte behöver, saker som slängs fast det går att användas, vi återanvänder inte utan vi köper nytt utan ett konsevents tänk om hur det påverkar både våran hälsa eller våran miljö. Så jag rekommenderar absolut er alla att titta denna korta dokumentär. Jag själv råkade hitta att de har en podd på spotify så ni kan gissa vad som kommer vara i mina öron de kommande veckorna.

De har också en egen hemsida www.theminimalists.com som ni kan läsa mer information på.


Att hitta tillbaka
 

Fall trehundrafemtio gånger, men res dig trehundrafemtioen gånger. Att lida av matmissbruk och kämpa från en gammal utbränning är inte alltid lätt, det går inte på en röd tråd och ibland går det inte hur mycket man än vill. Så jag gjorde det min kropp behövde, få en chans att återhämta sig fast det har varit långa dagar på jobbet så har jag valt att se det till en balans fråga. För jag vet att jag måste lära mig balans och mitt egna värde för det var det som gjorde att jag blev utbränd från början. På ett år har jag kommit så långt och nu känner jag i kropp och själ att jag är redo. I sommar ska jag ha största fokus på hälsan och göra bara sånt som får mig att må bra och hänga med dem som ger energi. För mår inte psyket bra så kommer inte kroppen göra det heller och tvärtom.
 Så förra söndagen kände jag bara "nej, nu får det vara bra". Sagt och gjort så rensade jag vårat hem från allt onödigt socker, inhandlade det som behövdes för ordentliga och hälsosamma matlådor och la upp en mentalplan. Min fitbit blev aktiverad och en planering över hur min vardag ser ut för få in minst fyra träningspass och upplägg för maten. Och nu har min första vecka gått och vågen visar -4 kilo, men fast jag vet att minst 2 kilo av det är vätska så är jag ändå nöjd. Nu är det dags för matlådefix och se över nästa veckas upplägg.
Framtida resor

Idag har resfeber i mig verkligen talat. Om det beror på att solens varma strålar inte har varit aktiva eller för jag faktiskt vill fortsätta utforska världen, se hur stor faktiskt leklådan utsträcker sig och vart äventyren för mig. Förra året var vi två veckor i San Fransisco och Los Angeles, vilket på tal var en resa för livet så känner jag mig mer än redo att upptäcka ett nytt land och deras kultur och historia. För jag hoppas att åtminstone hinna med minst 75 länder innan jag dör så det känns som jag får börja sätta fart, hittills har jag hunnit besöka Sverige (självklart), Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Tunisien, Malta, Frankrike x2, Storbrittanien och Amerika. Så fort Marcus kommer hem blir det att börja ordentligt titta på en resa, om det blir en solsemester eller om det blir en weekend till någon stad återstår fortfarande att se, för mig spelar det egentligen inte någon roll. Jag vill ju se och upptäcka så många ställen som möjligt :)