Jag är inte den jag en gång var


Här är sanningen. Såhär såg jag ut några månader innan jag gjorde slut med mitt ex för ca snart 4 år sedan, han slog sönder den resterande delen av mig. Han manipulerade och tryckte ner min själbild, han fick mig att känna att det som har fått gå igenom var rätt åt mig och det var han duktig på att berätta för mig. Hans vidriga ord fick mig att trycka ner mig kropp mer, att gå från hetsätande till maniskt övertränade och inte äta alls. Han fortsatte berätta för mig hur ful jag var, han gjorde att jag drog mig undan både hemifrån och från alla i min omgivning. Han fortsatte tills jag ville avsluta mina andetag, jag kunde ligga i sängen i flera veckor och drömma om bara få avsluta allting. Idag är jag här, jag var starkare än allt, jag har fått kämpa mig tillbaka och idag inser jag två viktiga faktorer. Ett.) Jag skäms otroligt att människor i min omgivning tillät det pågå utan att försöka säga till eller hjälpa och Två.) Jag kommer aldrig låta någon få mig må dåligt längre, varken partner, familjemedlemmar, vänner eller fiender.
När jag tittar på den här bilden så ser jag hur dåligt jag mådde, jag hade slutat bry mig om livet helt. Jag förtjänade att må dåligt, det var det människor i min omgivning hade fått mig att känna hela mitt liv. Och det är helt sjukt. Aldrig mer. Fyfan. Idag kan jag se mitt värde och jag vägrar vara vid människor får mig må dåligt, även om det innebär att jag är hellre ensam så är jag hellre det än någonsin må sådär igen.
Efter helgens djupa funderingar och övervägningar så vill jag vara ärlig mot mig själv och min kropps hälsa. Jag vet inte vad det är, det går bra ett par veckor sedan så har onda andar från förr hört av sig och slår ner mig igen. Men jag vet nu att jag var tvungen att ta det vuxna beslutet och avsluta relationerna med dem och även om det har tagit sönder mig så var det nödvändigt för jag vill må bra, jag vill nå den där kroppen igen fast med hälsosamma medel. Jag vill inte alltid vara i mellanläget, så nu tar jag mig i första hand, jag måste göra det med eller utans människors stöd. Så imorgonbitti startar jag min resa mot en bättre hälsa med periodisk fasta för få bukt på rutinerna och mindre mål fast ofta för hålla blodsockret bra med aktiva promenader och cykelturer. Jag tänker fokusera på vara ute så mycket som möjligt innan hösten och vintern kommer, tanka med d-vitamin så länge det är möjligt. Jag vill bara må bra och jag kan bara nå dit om jag väljer aktiva val för gå dit.