Påsken firar vi
Påsken till all ära.
En av de kanske mest absoluta betydelsefulla högtiderna i världen och för det svenska folket. Religöst eller inte , vi firar den med stor glädje. Det innebär längre ledighet för oss som jobbar, påsklov för barnen, lösviktsgodis och sill i sjukliga mängder. Påskkärringar, påskharen, kycklingar, påskägg, fjädrar, pyssel, middagar, ute aktiviteter och Jesus filmer på tv.
Jag har som i alla andra högtider så svårt att veta hur jag ska känna eller må. En stor del av mitt liv har jag fått fira högtider djupt religöst och inte en sekund av egen fri vilja. Det har även inkluderat bråk, skrikkalas, hotelser, iakttagelser, motvilja, ensamhet, högläsning och överätning. Perfekt kombination för bli en kluven person och lagom spark för känna ångest inför högtider.
De senaste två åren har jag spenderat påskledigheten uppe i Arjeplog i en husvagn tillsammans med min andra familj. Där slalomåkning, grillning, sola, godis, slötitta dåliga filmer, öl och bastu är i centrum. Raka motsatsen till vad jag har upplevt och levt i innan. Jag kan även få ångest av den positiva energin, glädjen, den sociala delen att bara vara delaktig. Med en rädsla att vilken sekund som helst ska allting försvinna och man ska tillbaka till det träsk man kom ifrån. När jag tänker på känslan jag har fått de senaste två åren där, så inser jag att livet är mer än vad man tror och det går att vända hemska minnen och upplevelser till något annat, till något bättre och finare.
Iår firar jag inte påsken alls, alla jag känner är bortresta eller jobbar. Jag har valt att ställa upp och vara både hund och husvakt, men det är helt okej det också för jag har fått en chans att ladda om mina batterier. Ta dagen som den kommer, promenera länge i solskenet, lyssna på låtar som jag nästan hade glömt, äta bruncher istället för frukost och lunch, det är som jag får en chans att ha kvalitetstid med mig själv och det kan jag lova är rätt välbehövligt. Jag tar igen nästa år, för nu börjar jag acceptera att högtider kan faktiskt bli någonting trevligt med människor jag tycker om och som tycker om mig också.

 
#1 - Marie Karlsson

Så härligt =D

#2 - Annie

Så bra skrivet av dig :)
Och vilken härlig bild med snö och grillning, underbart! ;)

Kramar

Svar: Absolut och tack :)
littlesleeper.blogg.se

#3 - Emelie Johansson

åh vad fantastiskt skrivit fina du! <3

Svar: Tack snälla du :)
littlesleeper.blogg.se

#4 - Pia Widlund

Härlig bild, ha en fin dag!

Svar: Tack!
littlesleeper.blogg.se

#5 - Ina

Åh det såg mysig ut....ni har visst mycket snö jämföra med här i Köpenhamn...😃

Svar: Ja herregud vad snö vi hade, ursäkta för segt svar :)
littlesleeper.blogg.se

#6 - Miss Jennifer

Intressant att läsa att påsken är så olika för oss alla

Svar: Det är det verkligen!
littlesleeper.blogg.se